BOEK OVER DE HAAGSCHE BALLONCLUB

Of dit het allereerste ballonvaartboek ooit is, dat door crowdfunding mogelijk is gemaakt, is onzeker. Maar feit is dat dankzij voldoende voorbestellingen het boek ‘Sic Itur Ad Astra – Beeldgeschiedenis van de Haagsche Ballonclub’ onlangs kon verschijnen.

De in 1936 opgerichte Haagsche Ballonclub verzorgde decennia lang als enige in Nederland ballonvaarten, en was wereldwijd actief. Aan de hand van vele prachtige beelden uit de vervlogen ballonjaren ‘30 t/m ‘80 van de vorige eeuw wordt de geschiedenis van de club ontrafeld. Het boek werd geïnitieerd n.a.v. de 100e geboortedag van de beroemde gasballonvaarster Nini Boesman.

De gecombineerd Nederlands/Engelstalige uitgave is samengesteld door Han Nabben en bevat een voorwoord van Pamela Visscher, voorzitter van de Luchtvaart Historische Vereniging.

Ieder exemplaar bevat een originele, door de clubiconen Jo en/of Nini Boesman gesigneerde ballonpost-envelop en een authentiek stukje ballonstof van één van de clubballonnen. Een collector’s item dus, voor de ware liefhebber van luchtvaarthistorie. Het boek telt een beperkte oplage van slechts 200 stuks en is zolang de voorraad strekt te bestellen via www.gasballooning.eu.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X

Paswoord vergeten?

Word lid