Overzicht regelgeving in een handige folder

Ballonvaart regelgeving 2020+ Tri-fold v03.09.2020 DEF_Pagina_2

De regels rond ballonvaren zijn op Europees niveau afgestemd. Rond het brevet, de bedrijfsvoering, het geven van instructie, het uitvoeren van ballonvaarten en het exploiteren van luchtballonnen zijn de regels veranderd.

Op 8 april 2019 is Part-BOP (Balloon Operations) actief geworden en Part-FCL (Flight Crew Licensing) volgde op 8 april 2020. In diverse bijeenkomsten en in Ballonstof is daar aandacht aan besteed. Daarnaast is per 24 maart 2020 ook Part-ML (Maintenance Light Aircraft) geactiveerd.

Niet iedereen zal door de bomen het bos nog kunnen zien. De regels rond ballonvaren, al dan niet EASA-gerelateerd, zijn daarom onderstaand nog eens schematisch weergegeven, onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: Brevet, Exploitatie en Luchtballon. Het overzicht is een sterk vereenvoudigde weergave van de heersende regelgeving en beoogt niet volledig te zijn. Bovendien is regelgeving aan verandering onderhevig.

De publicaties van de luchtvaartautoriteiten (o.a. op www.easa.europa.eu) blijven leidend. Er kunnen aan dit overzicht geen rechten worden ontleend. De volledige folder zit bij Ballonstof najaar 2020 en een digitale versie van deze folder is hier te downloaden.

X

Paswoord vergeten?

Word lid