Je kan het nu toch écht niet meer gemist hebben dat wij in 2023 ons 90 jarig feestje mogen vieren en vandaag is dan de dag dat wij als vereniging écht 90 jaar oud zijn!
 
Het is natuurlijk geweldig dat we al zo lang bestaan en we willen natuurlijk dan ook iedereen bedanken die lid is, lid geweest of op een andere manier samen met ons die 90 jaar heeft volgemaakt!
Behalve dit nieuwsbericht doen we natuurlijk nog veel meer in ons jubileum jaar. Hou gewoon onze site en nieuwsbrieven in het oog. Wij hopen dat er nog veel geweldige jaren en toffe momenten gaan komen, die we met jullie mogen beleven!

Tijd om feest te vieren… Want 90 jaar wordt je maar één keer! 😉

 

Waarom we vandaag echt 90 jaar bestaan? Nou, dat is heel makkelijk te verklaren.
In 1933, (03 april 1933) werd Cercle Belgica opgericht te Brussel. Toen gevestigd te Brussel in de Rue Léopold, 19.
 
Enkele jaren later, op 9 april 1935 werd Cercle Belgica tijdens een ‘Assemblée générale extraordinaire’ vervangen door Section centrale d’Aérostation de l’Aéro-Club royal de Belgique, gevestigd te Brussel. Zetel: Aéro-Club royal de Belgique (zonder vermelding van een adres).

Eén reactie

  1. Zoals in alle verenigingen was het ook in de onze niet altijd rozengeur en maneschijn, maar ze hield stand: 90 jaren ! En dat door de leden-aanhouders die er soms, zelfs net als ikzelf, niet altijd alles naar hun zin vonden.
    Ik maakte er deel uit als lid van de Raad van Bestuur, was er enkel jaren Voorzitter en durf te stellen dat ik bij de eersten hoorde die naar een openheid streefden. Dat is nu één van de goede troeven van onze vereniging.
    Zij die zich onbaatzuchtig inzetten voor onze verenigingen verdienen een pluim op de hoed. Samen met de leden en ook de toekomstige zullen ze het voortbestaan van onze vereniging handhaven in soort samenhorigheid die ik benoem: Ballonvaren!
    Proficiat voor de 90 en zeker op naar de 100!
    François

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X

Paswoord vergeten?

Word lid