Een tijdje geleden hebben wij via de website een bevraging gedaan zodat we konden peilen hoeveel ballonvaarders er interesse hadden om deze opleiding te volgen. Intussen is het ons ook gelukt om samen met een brandweerinstructeur en een lesgever een datum te prikken en een geschikte locatie te vinden.

Deze eerste Pilot Safety training in 2021 gaat door op dinsdag 27 april (van 09:30 hr tot 17:00 hr)

Deze training is alleen verplicht voor piloten met een commerciële rating. Het is dus NIET vereist voor de niet-commerciële piloten. De training wordt gegeven voor en onder de verantwoordelijkheid van de Operators (bedrijven).

Het gedeelte met noodprocedures en gebruik van nood en veiligheid uitrusting heeft een geldigheid van 24 maanden, het gedeelte met EHBO, brandbestrijding en gebruik branddeken heeft een geldigheid van 36 maanden. De KBBF geeft deze nieuwe training namens en voor de bedrijven en heeft gekozen voor een klassikaal gedeelte met een praktijk module.

Deze training is voor de commerciële piloten vereist conform Part BOP ADD 030 & 310 & 315. De doelstelling is om piloten te voorzien van kennis en praktische training zodat veiligheid op niveau blijft of wordt verhoogd.

De syllabus werd geschreven voor en namens de operators (bedrijven) en deze zal blijvend vernieuwd worden zodra de wetgeving of DGLV dat vereist of op verzoek van de Operators.

Deze eerste opleiding wordt door de KNVvL verzorgd samen met een brandweerinstructeur.
Het programma bevat een theoretisch en praktisch gedeelte en omvat de volgende onderwerpen:

  • EHBO
  • Brandbestrijding (Fire Fighting)
  • Het gebruik van de branddeken
  • Uitvoeren van normale-, abnormale- en noodprocedures
  • Het gebruik van nood en veiligheid uitrusting
  • Bespreken voorvallen
 

OPGELET: Er zijn maar 10-12 plaatsen beschikbaar. Na deze eerste opleiding zullen we zien wanneer wij een volgende opleiding kunnen organiseren.

Inschrijven kan via onderstaande knop. Leden KBBF betalen 130 €, niet-leden betalen 200 €.

 

Opgelet: volzet is volzet. Snel inschrijven is de boodschap.

X

Paswoord vergeten?

Word lid