Pilot Safety Training – sessie 5

 

Verschillende piloten dienen hun 2-jaarlijkse opleiding Noodprocedures te vernieuwen. Onze eerste sessies dateren immers van 2021.
 
Ons bestuur heeft beslist om ook hiermee van start te gaan in 2023 en daarom is er al een 5de sessie voorzien en deze keer op een zondag.

Deze vijfde Pilot Safety training gaat door op zondag 26 maart 2023
(van 09:00 hr tot 16:00 hr).
Er is bewust gekozen om vroeger te starten, zodat bij mooi vaarweer, ballonvaarders alsnog hun vaart kunnen doen.

Deze training is alleen verplicht voor piloten met een commerciële rating. Het is dus NIET vereist voor de niet-commerciële piloten. De training wordt gegeven voor en onder de verantwoordelijkheid van de Operators (bedrijven).

Het gedeelte met noodprocedures en gebruik van nood en veiligheid uitrusting heeft een geldigheid van 24 maanden, het gedeelte met EHBO, brandbestrijding en gebruik branddeken heeft een geldigheid van 36 maanden. De KBBF geeft deze nieuwe training namens en voor de bedrijven en heeft gekozen voor een klassikaal gedeelte met een praktijk module.

Deze training is voor de commerciële piloten vereist conform Part BOP ADD 030 & 310 & 315. De doelstelling is om piloten te voorzien van kennis en praktische training zodat veiligheid op niveau blijft of wordt verhoogd.

De syllabus werd geschreven voor en namens de operators (bedrijven) en deze zal blijvend vernieuwd worden zodra de wetgeving of DGLV dat vereist of op verzoek van de Operators.

Het programma bevat een theoretisch en praktisch gedeelte en omvat de volgende onderwerpen:

  • EHBO
  • Brandbestrijding (Fire Fighting)
  • Het gebruik van de branddeken
  • Uitvoeren van normale-, abnormale- en noodprocedures
  • Het gebruik van nood en veiligheid uitrusting
  • Bespreken voorvallen
 

OPGELET: Er zijn maar 12 plaatsen beschikbaar. Deze sessie omvat de 3 onderdelen. Het is dus niet mogelijk om alleen voor noodprocedures in te schrijven.

Inschrijven kan (tot 15 februari of tot de sessie volzet is) via onderstaande knop. Leden KBBF betalen 130 €, niet-leden betalen 200 €.
Nieuw in 2023: bij inschrijving is ook een warme maaltijd inbegrepen.

 

BOP_brand

Opgelet: volzet is volzet. Snel inschrijven is de boodschap.

X

Paswoord vergeten?

Word lid