Pilot Safety Training – sessie 3

 

Dit jaar organiseerden wij onze eerste sessies Pilot Safety Training. De deelnemers waren zeer tevreden van deze opleiding. Ons bestuur heeft beslist om ook hiermee verder te gaan in 2022 en daarom is er al een 3de sessie voorzien en terug op een zaterdag.

Deze derde Pilot Safety training gaat door op zaterdag 12 februari
(van 09:30 hr tot 17:00 hr).

Deze training is alleen verplicht voor piloten met een commerciële rating. Het is dus NIET vereist voor de niet-commerciële piloten. De training wordt gegeven voor en onder de verantwoordelijkheid van de Operators (bedrijven).

Het gedeelte met noodprocedures en gebruik van nood en veiligheid uitrusting heeft een geldigheid van 24 maanden, het gedeelte met EHBO, brandbestrijding en gebruik branddeken heeft een geldigheid van 36 maanden. De KBBF geeft deze nieuwe training namens en voor de bedrijven en heeft gekozen voor een klassikaal gedeelte met een praktijk module.

Deze training is voor de commerciële piloten vereist conform Part BOP ADD 030 & 310 & 315. De doelstelling is om piloten te voorzien van kennis en praktische training zodat veiligheid op niveau blijft of wordt verhoogd.

De syllabus werd geschreven voor en namens de operators (bedrijven) en deze zal blijvend vernieuwd worden zodra de wetgeving of DGLV dat vereist of op verzoek van de Operators.

Het programma bevat een theoretisch en praktisch gedeelte en omvat de volgende onderwerpen:

  • EHBO
  • Brandbestrijding (Fire Fighting)
  • Het gebruik van de branddeken
  • Uitvoeren van normale-, abnormale- en noodprocedures
  • Het gebruik van nood en veiligheid uitrusting
  • Bespreken voorvallen
 

OPGELET: Er zijn maar 12 plaatsen beschikbaar.

Inschrijven kan (tot 5 februari of tot de sessie volzet is) via onderstaande knop. Leden KBBF betalen 130 €, niet-leden betalen 200 €.

 

BOP_brand

Opgelet: volzet is volzet. Snel inschrijven is de boodschap.

X

Paswoord vergeten?

Word lid