Marcel maakte deel uit van de eerste vijf pioniers die de ballonvaart in België introduceerden. Hij was lid van de ballonvaartfederatie sinds 1970.

Zijn eerste ballon in 1972 was een privé investering : de RED STAR (authentieke Cameron O sn N°31) 1540 kub meter OO-BML

Hij heeft deze enveloppe in 1977 vervangen door een O 77 de OO-MRA en hij was de eerste exploitant van de eerste N77 Boudewijn Park.

Marcel was aanwezig met de RED STAR op de eerste grote meeting in België op 13 juni 1976 te Boitsfort.

Hij nam in 1977 deel aan het WK in York samen met Jan Boeykens.

In 1978 organiseerde hij de eerste ballonmeeting in het Boudewijnpark in Brugge.

Hij werkte mee aan de filmproductie « Prune des Bois »

In Sint-Niklaas was Marcel gekend als een van de trouwste deelnemers aan de vredesfeesten. Dit tot op het einde van zijn  jarenlange balloncarrière.

Na Jacky Vermeire was hij de eerste ambassadeur van de moderne warmeluchtballon in het westen van België, samen met Jan Boeykens.

Voor Patrick Libert, boezemvriend van de familie, zorgden Marcel, zijn echtgenote en dochter ervoor dat hij besmet werd met de microbe van het ballonvaren. Dit toen de luchtballon nog hoogst uitzonderlijk en bijzonder magisch was. Patrick vaarde tussen zijn 16 en 20 jaar regelmatig mee met Marcel.

Toen beperkte de Belgische ballonvaartwereld zich tot enkel happy few met piloten François Schaut, Marcel Lagrou, Jan Boeykens, Henry Vanderlinden. Elke vaart was een uniek vreugdemoment en was ook totaal onafhankelijk van het publieke transport binnen Europa zoals we dit vandaag kennen en deze evolutie zorgde voor een veelvoud aan administratie zoals we heden ondervinden.

Toen was het nog een mooie tijd….

Ter nagedachtenis van Marcel Lagrou die vandaag is overleden.
Zijn grote passie was ballonvaart.

Onze oprechte deelneming met dit groots verlies. Voor ons was het telkens een aangename ontmoeting die we helaas zullen moeten missen. Veel sterkte toegewenst!

en Marcel …. groetjes aan al wie je allemaal tegen komt…

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
X

Paswoord vergeten?

Word lid