Sint-Niklase ballonvaarder breekt (opnieuw) Belgisch record:
van Chimay naar Stekene in ruim 14 uur

 

Ballonvaarder David Spildooren uit Sint-Niklaas heeft opnieuw voor een Belgisch record gezorgd, het tweede in enkele maanden tijd. Vandaag brak hij het duurrecord ballonvaren met een warmeluchtballon. Zijn ruim 14 uur durende vaart begon in Chimay en eindigde in Stekene.

David Spildooren uit Sint-Niklaas is er vandaag in geslaagd het duurrecord ballonvaren met een warmeluchtballon te breken. De langste vlucht met een warmeluchtballon stond voordien op naam van Ramses Vanneste, uit Zwevegem. In oktober 2019 bleef hij 11,5 uur lang in de lucht.

Vandaag was het moment dus gekomen om dat record aan te vallen. “Voor zo’n recordpoging moet het weer perfect zijn,” vertelde David Spildooren kort na zijn landing in Stekene, in Oost-Vlaanderen.

Weergewijs was deze dag het perfecte venster. Er mag maar weinig wind staan. Ik ben ’s nachts helemaal alleen opgestegen in Chimay in de provincie Henegouwen. Iets na 16 uur ben ik in eigen streek geland.

Tweede record in korte tijd

Spildooren is een bekende naam binnen de ballonvaartwereld: hij won al verschillende medailles in belangrijke internationale wedstrijden. Zo behaalde hij afgelopen september nog brons op het EK Ballonvaren in Hongarije. En in oktober won hij het Belgisch Kampioenschap Ballonvaren in Vielsalm, Luxemburg.

Begin december behaalde hij het afstandsrecord met een vlucht van 1.120 kilometer tussen Waasmunster en de Italiaanse stad Perugia. Die vlucht duurde ruim 11 uur.

Tijdens de recordvlucht van vandaag, die 14 uur en 5 minuten duurde, was het vooral zoeken naar de juiste luchtlagen om niet te snel te vliegen. Spildooren had tijdens de vlucht 9 gasflessen mee.

Bron: VRT-Nws (Regio Sint-Niklaas)

Foto Norbert de Beule - via facebook

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X

Paswoord vergeten?

Word lid