Kasteel de Merode in Westerlo

Op vraag van de eigenaars willen we graag onderstaande info verspreiden :

 

Verschillende ballonvaarders kennen het kasteel de Merode in Westerlo en laten dit ook graag laten zien aan hun passagiers. Dat is zeker geen probleem, doch men vraagt om de minimum hoogte te respecteren.Sommige piloten slagen er in om net over de toren te passeren. Dit is echter een van de meest beschermde kastelen in Vlaanderen is qua classificatie. Oa het interieur, het exterieur, de natuur, de landschappen… werkelijk alles is geclassificeerd. Onder het dak bevindt zich een raamwerk uit de 14e eeuw, dat tot op heden nog intact is.

Onlangs passeerde er een luchtballon net boven het huis en ging dan heel laag boven het weiland om hierdoor deze lage hoogte boven het dak te rechtvaardigen. Nadien doorheen de bomen (ook geclassificeerd) bij het verlaten van het domein.

Een landing in het geklasseerde park, in geval van schade zal uiteindelijk een duur kostenplaatje zijn voor de piloot. Een beschadigde boom, een beschadigd gazon, … en de daaropvolgende discussies met de dienst Vlaamse monumenten en sites. Het park staat ’s avonds onder thermisch alarm en alle poorten zijn gesloten. Indien de piloten een vlotte avond wensen zonder extra kosten in verband met de alarmen en de uren van de conciërges en de jachtopziener, raden wij hen aan om zeker geen pogingen te ondernemen om in het park te landen.  Mogen wij vragen aan alle piloten om de wettelijke minimale hoogte boven het domein te respecteren enzeker geen landing te maken in het domein. Ook geen gesimuleerde landingen in het park.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X

Paswoord vergeten?

Word lid