Ballonvaarder Luc Herdewyn overleden

Vandaag bereikte ons het nieuws dat gisteren, zondag 10 april 2022, ballonvaarder Luc Herdewyn van ons is heengegaan. Samen met zijn familie en vele vrijwilligers was hij de man achter de tweejaarlijkse internationale ballonmeeting in zijn thuishaven Olen.  Vanwege een ernstige ziekte werd in 2020 beslist het evenement niet meer te laten doorgaan zodat de familie alle energie had om samen tegen zijn ziekte  te vechten. Zijn liefde voor de ballonvaart stopte echter niet bij deze ballonmeeting.
 Naast passagiers het laten beleven van een ballonvaart boven de Kempen had Luc ook een groot hart voor het sportballonvaren. Tientallen jaren was Luc de drijvende kracht achter het sportballonvaren in België als voorzitter van de Sportcommissie KBBF.
 Het neerzetten van een perfecte organisatie van een challenge of Belgian Balloon Trophy was steeds zijn streefdoel. Luc behaalde als wedstrijd piloot reeds het podium op zijn eerste Belgisch Kampioenschap in 1995 en herhaalde dit maar liefst 7 keer met als kers op de taart de gouden medaille op het Belgisch Kampioenschap 2008.  In naam van België nam hij ook 4 maal deel aan het Europees en 3 keer aan het Wereldkampioenschap ballonvaren. Met Luc verliest onze vereniging, en in het algemeen de ballonvaart, een man met een enorm hart voor onze ballonsport. Namens de raad van bestuur, de sportcommissie en al onze leden wensen wij Greet, Ann, John, Mieke en Lars, kleinkinderen en familie veel sterkte. Luc, bedankt voor jouw inzet, passie en gedrevenheid. Het ga je goed. A balloonist never dies, he only flies higher! Raad van Bestuur KBBF Begrafenis op vrijdag 15 april – verdere info zie rouwkaart

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X

Paswoord vergeten?

Word lid