De 22e Coupe d’Europe de Montgolfieres en de 27e Women’s World Cup vinden plaats van donderdag 04 augustus tot zondag 7 augustus 2022.
Traditiegetrouw wordt de wedstrijd op zondagavond afgesloten met een fantastische luchtmeeting.

Dit evenement vindt plaats in het zuidelijke deel van de Charentes, de thuisbasis van de Cognac-wijngaarden, te midden van licht glooiende heuvels. Een streek die enorm geschikt is om in de zomer met ballonnen te vliegen.

De “Foyer Rural de Mainfonds-Aubeville” staat in voor de organisatie en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is.

De wedstrijd was er  oorspronkelijk om de Franse piloten hun vliegprestaties te testen tegenover enkele van de beste internationale piloten. Maar meteen was er ook het bewijs dat ook een ballonwedstrijd kon zorgen voor een spektakel voor het publiek en de nodige mediasteun kreeg.
De vaarten en de vliegmeeting worden gevolgd door duizenden trouwe en gepassioneerde toeschouwers.

Aan de eerste editie van de Coupe d’Europe in 1993 namen 30 piloten deel waaronder Peter Vizzard, wereldkampioen, en twee Europese kampioenen (Mathijs de Bruijn en Claude Sauber). Vanaf 1997 werd de Coupe d’Europe in Mainfonds aangevuld met Women’s World Cup, een idee van Masashi Kakuda uit Japan. Het werd de eerste (wereldwijde) wedstrijd voor warme luchtballonvaarten voor vrouwen. De Women’s World Cup inspireerde de CIA (de FAI-commissie voor ballon) om nog meer Wereld- en Europese kampioenschappen voor vrouwen te organiseren.

De organisatie van de Coupe d’Europe stelde ook als eerste een reeks wedstrijdregels op waardoor er geen gebruik meer gemaakt worden van observers en die nadien ook als model werden gebruikt voor de internationale wedstrijden zonder observers.

Intussen is men gestart met de voorbereidingen voor de editie 2021. Daarom nodigen we u graag uit om deel te nemen aan deze wedstrijd. In 2021 willen we, net zoals de voorgaande edities, 45 piloten verwelkomen voor deze wedstrijd (gecombineerd met Women’s World Cup). Daarnaast ook nog 20 fiesta-piloten. De 2 wedstrijden vinden tegelijkertijd plaats en de deelnemers krijgen dezelfde tasks. De deelnemers aan de Women’s World Cup krijgen een afzonderlijk scoreklassement.

Claim alvast uw plaats voor dit evenement. Inschrijven kan via volgende link :  https://bit.ly/CoupeEurope2022

 

Coupe Europe
X

Paswoord vergeten?

Word lid