Nieuwe richtlijnen ballonvaren vanaf 02 november 2020

We kunnen er jammer genoeg niet omheen dat corona terug bijzonder hard toeslaat en in het kader van de verstrengde algemene corona maatregelen kon een herziening van het protocol GA dan ook niet langer uitblijven. We prijzen onszelf gelukkig dat het laatste protocol alvast stand hield tot gisteren.

Donderdag 29 oktober laatstleden werd de taskforce GA bij hoogdringendheid terug bijeen geroepen en werd alvast besproken welke richting het uitging. Een mogelijkheid om een minimum aantal personen aan boord mee te nemen of zelfs instructies te organiseren probeerden we toen nog open te houden, maar dienden het overlegcomité van vrijdag af te wachten. Op dit overlegcomité kwam uiteindelijk het geduchte ‘L’ woord op tafel te liggen en we weten ondertussen allen dat we vanaf middernacht ons sowieso in een nieuwe ‘lockdown’ bevinden. Bijgevolg werd het protocol ook aangepast en mag vanaf heden nog enkel solo gevlogen/gevaren worden. Enige uitzondering zijn vaarten met gezinsleden of met één duurzaam onderhouden nauw contact.

Het nieuwe protocol vinden jullie via de link onderaan dit bericht.

Toch ook nogmaals even benadrukken dat beslissingen van gewesten, provincies, gouverneurs, burgemeesters, etc die nog strenger zijn dat het protocol GA steeds boven het protocol staan en dienen gerespecteerd te worden. Dus zorg steeds dat je ook goed bent ingelicht over de lokale wetgevingen.

Uiteraard volgen we met de KBBF taskforce GA de situatie op de voet en we staan in nauw contact met zowel DGLV als het kabinet van Min van verkeer. We zullen dan ook niet nalaten om nieuwe versoepelingen te bepleiten van zodra de situatie dit terug toelaat.

We bekijken trouwens in overleg met DGLV hoe er oplossingen kunnen worden gezocht voor de piloten of leerling piloten die in tijdsnood riskeren te komen mbt afwerken van opleiding, check flights, etc…

Niettegenstaande solo vluchten toegestaan zijn, wensen we er toch even op te wijzen dat er ons inziens toch een groter risico dan gebruikelijk bestaat, om niet steeds even gastvrij te worden onthaald bij landeigenaars te velde. Ieder individu beslist zelf om eventueel een solo vaart te organiseren maar houd er zeker steeds rekening mee dat het plezier van één enkeling bij vele burgers als provocatief kan overkomen. Waarom dit wel/dat niet… We kennen allen dergelijke situaties, ook buiten de ballonvaart.

Probeer het ondertussen allen gezond en veilig te houden en indien vragen kunnen jullie nog steeds terecht op volgend email adres : corona@balloonfederation.be

Kort samengevat

  1. vluchten kunnen enkel solo, met gezinsleden of met één zelfde duurzaam onderhouden nauw contact (zoals bepaald bij MB van 01/11/2020) plaatsvinden
  2. theoretische opleidingen worden enkel via afstandsonderricht of virtuele klassen georganiseerd.
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
X

Paswoord vergeten?

Word lid