Mag men al terug gaan ballonspotten?

Fase 1 van de heropstart ballonvaren is sinds gisteren ingegaan. Natuurlijk is er dan ook de vraag of ballons spotten terug mag. De vraag werd gesteld aan het crisiscentrum.

Ballonspotten geldt als een recreatieve activiteit en deze zijn momenteel niet toegestaan. Het is een niet essentiële verplaatsing.

Je kan je wel verplaatsen om zelf een fysieke buitenactiviteit te gaan doen (met je eigen gezinsleden of met max. twee, steeds dezelfde, familieleden of vrienden). Je kan je dus verplaatsen naar een visvijver in de buurt, de tennisclub waar je lid van bent, een bos om een wandeling te maken, … Het is echter niet de bedoeling om hier een (toeristische) daguitstap van te maken.

We rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin om deze verplaatsingen beperkt te houden in afstand, ons gedrag bepaalt immers de curve en dus ook de mogelijke volgende versoepeling van de maatregelen.

Ook voor piloten en crewleden zijn er duidelijke regels opgesteld. Zo zal het aantal aanwezige personen beperkt worden tot het strikt minimale aantal noodzakelijk voor de veilige uitvoering van de operaties, met als algemene regel maximaal 3 personen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
X

Paswoord vergeten?

Word lid