Grond training nieuwe piloten

Dit weekend was het druk voor onze leerlingen-ballonvaarders die momenteel bezig zijn met hun theoretische opleiding. Zaterdag in België en zondag in Nederland stonden de eerste vier praktische oefeningen op het programma!

Het begon allemaal met het vertrouwd raken met de ballon, een essentiële stap voor elke leerling-ballonvaarder. Van het leren kennen van het mandje tot het begrijpen van de technische aspecten van de ballon zelf.

Maar daar stopte het niet. De voorbereiding van de vlucht, inclusief het grondig inspecteren van het materiaal en het uitvoeren van veiligheidscontroles, werd grondig doorgenomen. En natuurlijk mocht de briefing voor de crew en de passagiers niet ontbreken. Communicatie is immers de sleutel tot een succesvolle ballonvaart!

Ten slotte was het tijd voor de pre-flight routine. Van het opbouwen van de ballon tot de keuze van het perfecte opstijgveld en het omgaan met het altijd aanwezige publiek dat graag een glimp opvangt van de ballons – elke stap werd zorgvuldig uitgevoerd onder het toeziend oog van ervaren instructeurs.

En laten we niet vergeten de nieuwe instructeurs (FI) te noemen voor deze praktijkoefeningen. Een stukje van hun opleding die ze hier meteen in de praktijk brachten.

Voor onze leerlingen-ballonvaarders was dit weekend slechts de start naar meer. Met elke oefening komen ze dichter bij het verwezenlijken van hun droom om ballonvaarder te worden.

X

Paswoord vergeten?

Word lid