Ballonvaren vss Corona – stand van zaken task force KBBF

Van diverse collega’s krijgen we vragen over een stand van zaken bij de werkgroep ballonvaren  bij Covid-19. Deze bekommernis is terecht. We zijn zeer blij dat mensen ook spontaan aanbieden om te helpen bij één of ander item. De materie is zeer complex.  En op beleidsniveau is men ongelofelijk defensief als het gaat over niet-levensnoodzakelijke of economisch cruciale sectoren.

We geven u graag een overzicht met de tot op vandaag ondernomen acties.

Met de werkgroep hebben we al 3 skypevergaderingen achter de rug . De enquête over de potentiële preventiemaatregelen is afgerond. Van de grootste gemene deler van de antwoorden
werd een draft protocol uitgeschreven, “Ballonvaren in tijden van corona”.
Dit wordt in ontwerp voorgelegd aan de overkoepelende Task Force Recreatieve Luchtvaart, veiligheidsraad & heropstart strategie n.a.v. COVID-19.

Deze overkoepelende Taskforce vertegenwoordigt alle disciplines in de recreatieve luchtvaart, met inbegrip van de ballonvaart. Zaterdag 2 mei is er een videoconferentie met alle leden (oa 2 vertegenwoordigers KBBF) met adjunct kabinetchef ministerie van verkeer, Skeyes en DGLV.

Onderwerpen: notam politiek, principes rond doorstart-strategie, haalbare maatregelen in kader van social distance in de luchtvaart.

Van elke evolutie proberen we u asap en correct op de hoogte te houden, ook al is de boodschap minder positief. Onze agenda bestaat er uit asap, werkbaar en voor alle disciplines in ballonvaren een werkbare modus vivendi te negotiëren.

We houden jullie op de hoogte.
Hopelijk snel met een vorm van vooruitgang.

Johan, Evert, Yves en Geert

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
X

Paswoord vergeten?

Word lid