Ballonvaren met de nieuwe maatregelen

Vanwege de snel veranderende ‘corona’ omstandigheden dringt zich onderstaande communicatie op.

Jullie Taskforce van de KBBF samen met de GA-taskforce, staat in continu contact met de betrokken diensten om te bekijken of er iets veranderd of moet aangepast worden, Notam’s, circulaire’s, etc…

Jullie weten dat het protocol er is gekomen ten behoeve van de commerciële ballonvaart en het economisch belang van onze sector. Het protocol is dan ook geschreven in het kader van onze “georganiseerde activiteiten”. Deze vallen op zich niet onder de nieuwe maatregelen omwille van het economische belang. Ook is het zelfs zo dat buiten’events’ nog steeds mogen tot 200 personen en niet langer 400…

Wat het ballonvaren betreft is het dus van absoluut belang dat alle regels en huidige maatregelen verder strikt worden toegepast. Mondkapjes voor iedereen, piloot/crew/passagiers voor tijdens en na de vaart! Ontsmetten materiaal voor en na alsook ontsmetten handen passagiers /crew/pil voor en na. Etc…

Anderzijds willen we wel benadrukken dat na de landing, gezien alle nieuwe maatregelen (zeker in provincie Antwerpen) het aangewezen is niet te treuzelen of te blijven hangen op de landingsplaats. Velen hebben heb alvast de intentie hun  passagiers een pakket mee te geven naar huis waar ze dan hun flesje in intieme kring en eigen bubbel kunnen nuttigen. Op deze manier vermijden we ineens mogelijks problemen rond samenscholing. Want let wel: Wat we op de grond doen heeft niks meer te maken met het luchtvaart aspect van onze activiteit.

Na overleg ook deze middag met DGLV werd ons bevestigd dat we mogen/kunnen varen op heden onder het bestaande protocol. Méér dan ooit tevoren raden we wel aan de circulaire af te printen en bij te hebben, als info/argumentatie bij een eventuele politiecontrole. Probeer publieke plaatsen te mijden om op te stijgen en vooral, stijg individueel op, niet in groep met meerdere ballons samen!

Wij volgen de situatie verder op de voet en indien er de komende dagen aanpassingen komen aan het protocol en/of circulaire/Notam’s brengen wij jullie asap verder op de hoogte.

Probeer vooral ook goed te communiceren aan uw klanten en communiceer juist! “Georganiseerde activiteit” is hierbij het sleutelwoord! Ook tram/bus/trein blijft rijden. Ook koetsen en bootjes in Brugge/Gent/etc blijven rijden/varen… Tevens commerciële activiteiten eigenlijk. Verwijs gerust met een link naar de circulaire DGLV.

Houd het ondertussen gezond en veilig en gebruik vooral jullie gezond verstand!

Er is zojuist ook nog overleg geweest met de Diensten van de Gouverneur Antwerpen. Belangrijk hier is vooral geen samenscholingen van meer dan 10 personen, zowel bij opstijgen als bij landen. En natuurlijk u verder houden aan de specifieke regels van de provincie Antwerpen zoals de avondklok, ….

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
X

Paswoord vergeten?

Word lid