8 december 2020 ….. wat nu ?

Vandaag was er een overleg ronde op vraag van de KBBF, samen met DTO ‘Lift-off’ en DGLV, over de nakende  afronding van de conversieperiode van nationale licentie naar B-FCL licenties.

Op onze oproep kwamen heel wat vragen die we hebben voorgelegd. Omwille van te beperkte tijd om alle vragen aan bod te laten komen tijdens deze vergadering is er volgende week een vervolgronde.

De federatie werkt in overleg met DTO lift-off en DGLV aan een comfortabele oplossing om alle huidige nationale licenties te converteren naar B-FCL. Maar ook om een oplossing te bieden voor de leerling-ballonvaarders die aardig op weg zijn hun opleiding te voltooien, maar nu omwille van de deadline op 8 december riskeren hiervoor in de problemen te komen.

In de loop van volgende week zal door DGLV alvast een communicatie volgen met publicatie van een aantal exemptions. Daar alles nog duidelijker in detail moet worden uitgewerkt, kunnen we nog geen details vrijgeven maar we kunnen wel beloven tot het uiterste te gaan om voor zoveel mogelijk issues een comfortabele, aanvaardbare en betaalbare oplossing te vinden.

Jammer genoeg zullen we niet alle problemen opgelost krijgen maar er worden inspanningen geleverd waar kan. Indien er nog concrete vragen zijn die niet bij de KBBF terecht kwamen, gelieve deze dan ASAP te bezorgen zodat we deze cases of problemen nog kunnen aanhalen bij DGLV.

Gebruik hiervoor onderstaand formulier:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
X

Paswoord vergeten?

Word lid