BALLONVAREN IN BELGIË

website Koninklijke Belgische Ballonvaart Federatie vzw

alle info voor ballonvaarders, crewleden, spotters, ...

BELANGRIJK

Op de hoogte blijven ?

Ontvang regelmatig onze mail met het laatste ballonnieuws.
Nog niet geregistreerd op deze website? Registreer dan nu gratis op deze website met de knop hiernaast.

LAATSTE NIEUWS

Gratis EASA logboek voor onze piloot-leden

Dit logboek is geschreven voor de ballonvaart en voldoet aan de EASA eisen (Balloon Logbook Part BOP.BAS.065, AMC1 BOP.BAS.065, GM1 BOP.BAS.065) en heeft ook de ruimte voor de registratie van trainingen, checks voor het brevet, medical, currency vaarten en de benodigde vereiste trainingen vanuit de bedrijven. Daarnaast heeft dit logboek plaats voor het registreren van 500 ballonvaarten.
Als KBBF lid-ballonvaarder of leerling-ballonvaarder ontvang je dit gratis.

Lees meer»

30 NM ?

Hoe groot is nu die no-fly-zone? Kunnen we deze krijgen op kaart? Veel vragen en daarom hebben we deze zone overgebracht op een low-air kaart.

Lees meer»

Uw vergunning elektronisch aanvragen

Vanaf 9 juni 2021 zal DGLV samen met de KBBF een testfase opstarten voor het elektronisch indienen van vergunningsaanvragen voor ballons, zowel voor een eerste aflevering van een ballonvergunning als voor het toevoegen of wijzigen van een bestaande ballonvergunning.

Lees meer»

Conversie nationale vergunning

doe het voor 8 april

DGLV heeft actueel een belangrijke achterstand bij de behandeling van de dossiers. Om de omzetting zo efficiënt mogelijk te laten verlopen zal de KBBF de dossiers voorbereiden en deze samen met DGLV verder behandelen.

Onze sponsors
42.341
X

Paswoord vergeten?

Word lid